Lucy's daimtårta!

| Postat i: Mat & Dryck, Recept
I helgen gjorde jag en jätte god daimtårta på mitt vis! Den var jätte populär och var snabbt uppäten. Det är ingen nyttig tårta men ibland kan man unna sig en god daimtårta. Tårtan räckte till 9 personer.
 
 
 
Ingredienser
 
6 dl Vispgrädde
4 Äggulor
3 hackade Dubbeldaim
1 dl Oboypulver
 
Marängen

4 Äggvitor
3 dl Socker
1 tsk Bakpulver
 
Garnering
 
Hackad Daim
Röda Vinbär
 
Gör så här
 
1. Börja med marängen. Vispa äggvitorna till hårt skum, du ska kunna vända på bunken utan att marängen rinner ut. Rör i socker och bakpulver. Grädda i nedre delen av ugnen i 125 grader i ca 75 min.
 
2. Fortsätt med daimsmeten. Vispa grädden och tillsätt äggulorna och oboypulvret under omrörning. Rör i den hackade daimen och häll sedan smeten över marängen.
 
3. Låt stå i frysen i minst 3 timmar före servering! Dekorera tårtan först före servering! Låt tina ca 15 min innan servering!

Ingen nyttig tårta men.. mums!